Tapahtumat

Ajankohtaista

9.1.2019 Akavan Erityisalat: Näennäisyrittäjille oikeus työehtosopimuksiin

Myös Suomessa on tunnustettava toimeksiantajistaan riippuvaisten itsensätyöllistäjien eli ns. näennäisyrittäjien oikeus sopia työehdoistaan kollektiivisesti, vaatii Akavan Erityisalat. Kilpailulaki ei EU-tuomioistuimen mukaan tätä estä, kunhan tietyt edellytykset täyttyvät.

Lue lisää

 

9.1.2019 Itsensätyöllistäjien oikeudesta työehtosopimustoimintaan – edellytykset ja rajoitukset

Kilpailulainsäädäntö ei EU-tuomioistuimen mukaan estä ns. näennäisyrittäjien oikeutta työehtosopimustoimintaan, kunhan tietyt edellytykset täyttyvät, kirjoittaa Akavan Erityisalojen edunvalvonnan päällikkö Helena Lamponen.

Lue lisää

 

9.10.2018 Av-käännösalan toimijat tapasivat työministerin

Journalistiliitto ja Akavan Erityisalat ehdottavat, että toimeksiantajastaan riippuvaisille itsensätyöllistäjille sallitaan mahdollisuus työehtosopimustoimintaan.

Lue lisää

 

13.9.2018 Yksityissektorin jäsen, vastaathan irtisanomissuojaa koskevaan kyselyyn

Työntekijän irtisanomissuojaa aiotaan heikentää, ja monet ammattiliitot suunnittelevat tämän vuoksi vastatoimia. Mitä mieltä toimenpiteistä?

Lue lisää

 

8.8.2018 #sovitaanvaan-case: Elossa vaalitaan osallisuuden kulttuuria

Yrityskulttuuria tukevaa osaamista ja osallistumista arvostetaan fuusiosta syntyneessä työeläkeyhtiö Elossa. Johtamisen ohjenuorana on avoimuus.

Lue lisää

 

1.6.2018 Mistä luottamusta? – #sovitaanvaan-paneeli pohti rakentavasti paikallisen sopimisen kipukohtia

Paikallista sopimista peukuttavat kaikki – kunhan edellytykset ovat kohdallaan. Näin voi tiivistää Akavan Erityisalojen toukokuisen #sovitaanvaan-paneelin tunnelman.

Lue lisää

 

22.5.2018 Akavan Erityisalat: Uuteen aikaan kurottava työaikalakiesitys jättää suuren vastuun työpaikoille

Lain soveltamisala säilyi esityksessä laajana ja joustotyö sopii monimuotoistuvaan työelämään. Joustotyön reunaehtoja olisi pitänyt tiukentaa.

Lue lisää

 

16.5.2018 Jäsenkysely paikallisesta sopimisesta: Resurssit lisäisivät neuvotteluhalua

Halukkuus neuvotella omasta palkasta, työajan pituudesta ja sijoittelusta sekä etätyökäytännöistä oli sitä todennäköisempää, mitä paremmiksi paikallisen sopimisen resurssit omalla työpaikalla koettiin, ilmenee Akavan Erityisalojen jäsenkyselystä.

Lue lisää

 

15.5.2018 Mitkä ovat paikallisen sopimisen resurssit?

Akavan Erityisalojen #sovitaanvaan-kampanja jatkuu 16.5. jäsenkyselyn julkistuksella ja huippupanelistien keskustelulla.

Lue lisää

 

3.5.2018 #sovitaanvaan-case: FINNAIR

Finnair on yhä useammalle unelmien työpaikka. Miten hyppy halutuksi tehtiin? Kampanjamme haastattelussa henkilöstöjohtaja Eija Hakakari.

Lue lisää